Termékek Menü
0

Kerti fűszernövények

2017-07-30 12:14:00

Gyakori jelenség a veteményeskertekben, konyhakertekben, hogy az időszaki zöldségek letermése után az ágyások üresen tátonganak, ami nem csak a praktikumnak nem kedvez, de esztétikai szempontból sem a legjobb. Ilyen eset előfordulhat a tavaszi vagy akár a nyári, nyár végi betakarítások után, vagyis a probléma az év nagy részében előfordulhat. Az árván maradt kertrészek, ágyások elfedésének okos és hasznos módszere a fűszernövény, gyógynövény ültetés!

 

fűszernövények, gyógynövények vásárlása a Megyeri kertészetben

 

Egy dekoratív fűszerkert kialakítása a veteményes egyik részéből, vagy adott esetben egészéből csupán pár órányi könnyű munkát jelent, az eredmény pedig látványos. A fűszerkertbe kerülhet menta, metélőhagyma, kakukkfű, édesfű, petrezselyem, vagy éppen kapor, bazsalikom. A gyógynövények legalább annyira hasznosak, mint a fűszerek, és többségük kifejezetten esztétikus, már-már dísznövényi külsővel rendelkeznek. Pár tő levendula, egy kevés zsálya, vagy citromfű mindig elkél a háznál, de jó tipp az örök sláger kamilla, vagy éppen a csodás megjelenésű körömvirág is! Amennyiben úgy válogat a fűszerek és gyógynövények közül, hogy az illatra is figyel, máris új dimenzióval gyarapíthatja birtokát! Érdemes azonban mértéket tartani, 3-4 különböző, erős illatnál többet ne vegyítsen, mert annak kellemetlen szagorgia lehet a vége.

Tipp: az illatos növényekből kerüljön a bejárat közelébe is, így az érkező vendégeket kellemes első benyomás fogja érni!

Kertészetemben nagy választékban talál fűszernövényeket és

gyógynövényeket!

Amennyiben fűszernövényt rendelne, IDE KATTINTSON

Ha pedig gyógynövényt vásárolna, IDE KATTINTSON!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: fűszernövények