Termékek Menü
0

Füge telepítése a kertbe

2016-11-14 22:15:00

füge vásárlás Megyeri kertészet

 

A füge talajigénye nem összetett, az átlagos kerti föld megfelelő neki, még a homokos talaj sem akadály! Fényigénye magas, és a meleg fekvésű területeket kedveli, a legjobb, ha védett, délre néző fal elé telepíti fügebokrát. A füge betegségei olyan kisszámúak, hogy növényvédelmi feladatokkal nem is kell számolnia.  A füge fagyállósága jó, jellemzően-15 Celsiusig fagyálló, de a téli takarással megelőzhetőek a hideg okozta sérülések.

A füge téli védelme érdekében a növényt kerítse körbe dróthálóval, a belső részt pedig töltse fel falevéllel, majd fedje le egy kartonlappal. A füge metszése tavasszal aktuális, de ez a művelet nem kötelező, mert a teljes visszavágással elveszítheti a termést! A Ficus carica metszése során inkább csak a vadhajtásokat, az elfagyott, sérült részeket nyesse le, illetve a formára alakítást végezze el.

Rendeljen Ön is fügét! Kertészetemben többféle füge fajtát talál, így az Önnek leginkább tetszőt vásárolhatja meg!

 

IDE kattintva máris megtekintheti a kínálatot és leadhatja rendelését!

 

füge ültetése Megyeri Szabolcs kertészet

 

A fenti képen látható fügebokor egy nyári napon került a fényképezőgépem elé. Lakhelye egy pesti garázsfal mögötti ideális fekvésű terület. Ha Ön is füge telepítésére szánja el magát, hasonló sarkot, déli házfalat keressen növényének. Ha a fügét megóvja a tél veszélyeitől szakszerű helyszínválasztással és gondos ápolással, jutalma bőséges nyári, őszi füge szüret lesz. 

 

füge ára Megyeri kertészet

 

Tartalomhoz tartozó címkék: díszfák füge