Termékek Menü
0

Füge fajták vására!

2017-05-26 20:23:00

A füge régóta kedvelt gyümölcs, elsősorban aszalva ismerjük és fogyasztjuk, pedig akár Ön is szüretelhet nyaranta friss fügét saját növényéről, az ízélmény így még intenzívebb lesz! Kertészetemben többféle füge fajta közül válogathat, mielőtt azonban kiválasztaná új kedvencét, ismerje meg kicsit közelebbről!

 

füge fajták vásárlása a Megyeri kertészetben

 

Fontos körülmény a fügével kapcsolatban, hogy télen takarni kell, elvileg -15 Celsiusig fagyálló, de a védelem szükséges a zordabb téli hónapokban. A takaráshoz a legmegfelelőbb a lombhullást követően a növényt körbekeríteni, például dróthálóval, a belsejét pedig feltölteni falevéllel, majd egy erősebb kartonpapír-lappal, vagy kátrányos papírral lefedni. Tavasszal a füge bokrot meg lehet metszeni, de ez nem kötelező, annál is inkább, mert a teljes növény visszametszésével elveszítheti a termést, ami csak a kétéves, letermett vesszőkből fejlődő egyéves vesszőkön nő. 

Fügebokor telepítésénél az első szüretre körülbelül három-négy évet kell várni. Az érés júliusban történik, és általában az ősz derekán még egy termés várható, sőt kis szerencsével még augusztusban is lehet betakarítani egy középső hullámból. A leszedett gyümölcsöt gyorsan el kell fogyasztani, hamar romlik, eltarthatósága csupán pár nap.

 

Füge fajták gazdag választékát találja kertészetemben! 

Füge vásárlásához KATTINTSON IDE,

válassza ki kedvencét, és adja le rendelését!

Tartalomhoz tartozó címkék: füge füge fajták füge vásárlás