Fesd a mohát a falra!

Megyeri Szabolcs 2014-03-18 00:00:00

Meghökkentő, különleges, vagy épp divatosan környezetbarát dekoráció rengeteg akad, a pinterest és a számos DIY-oldal roskadoznak a használható, szép, olykor pedig kissé nyakatekert ötletektől, ám amiről most szó lesz, az túltesz az összes általános jópofa tippen. A mohagraffiti csak névleg áll rokonságban a falfirkákkal, valójában egy igen eredeti módszerről van szó, mely során függőleges felületekre tetszőleges formában mohamintákat varázsolhatunk. Nem is szaporítom a szót, következzenek a képek, és a részletes használati utasítás a mohagraffitihez.

mosswallart.jpg

Nem festék, élő moha!

A hozzávalók:

Egy bő maréknyi moha (kőről, falról szedjük, ne fáról), két kis pohár író, vagy  joghurt (natúr, nem ízesített), két kispohárnyi víz (részben vagy egészben sörrel is helyettesíthető), egy kiskanál cukor. Szükség lesz még egy turmixgépre, vagy botmixerre, egy öblös tálkára, és egy ecsetre. Ha mindez megvan, akkor összekutyulhatjuk a mohafestéket, mégpedig így:

 

Egy bő maréknyi szép mohát gyűjtsünk be egy kiránduláskor. Ne fáról, hanem kőről szedessünk.

Az igazán kápráztató végeredményhez csak fantázia kell. A mohagraffiti kitűnően alkalmas szürke, unalmas falfelületek, kopott kerítések izgalmassá tételéhez, vagy csak kreatív játszadozásra, az egész művelet gyorsan és olcsón kivitelezhető, később pedig a legtöbb felületről nyom nélkül eltávolítható. Ötletekért kattintsanak az alábbi galériára, de még jobb, ha a saját képzeletükre bízzák a mintákat, figurákat.

 

Ötlet és recept: innen

Képek: innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, és innen.

< < Vissza a bloghoz

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV
Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.