Ezüstfa szaporítása

Megyeri Szabolcs 2014-05-28 15:56:59

A keskenylevelű ezüstfa (Elaeagnus angustifolia) egy nagyon könnyen szaporítható növény. Vegetatív úton saját magától is képes gyökérsarjakról terjedni. Amennyiben bővíteni szeretnénk meglévő ezüstfa állományunkat, úgy fás dugványozással könnyen elérhetjük ezt. Ehhez megfelelő dugványokat kell szednünk a növényről.

A félfás dugványozáshoz olyan hajtásra van szükségünk, mely idei, egy része már elfásodott, de vége még nem. A fás dugványozás ideje nyár végétől ősz közepéig tarthat, ekkor szedhetjük a megfelelő vesszőket. A dugványunk ne legyen beteg vagy sérült, erre a célra csak az egészséges hajtások alkalmasak. A levágott hajtást 10-15 cm-esre vágjuk vissza és távolítsuk el a felesleges leveleket, úgy, hogy körülbelül 4 darabot hagyjunk rajta. A keskenylevelű ezüstfa hosszú leveleit félbe is vághatjuk, hogy csökkentsük a párologtatást.

A dugványokat ültethetjük szaporítóládába de közvetlenül szabadföldbe is. Rögtön a végleges helyére is telepítjük a leendő cserjéket, ekkor nagyon fontos, hogy jó minőségű földben legyenek, rendszeresen öntözzük őket. Az ezüstfa csemeték begyökeresedésük után 2-5 évvel érik el végleges magasságukat.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES KARÁCSONYFA - KÜLÖNLEGES KARÁCSONYFA - CSEREPES KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.