Ezüstfa, az örök túlélő

Megyeri Szabolcs 2014-05-28 16:28:58

Az ázsiai származású ezüstfával leggyakrabban az autópályák zöldsávjaiban találkozni, de közparkokban is előszeretettel telepítették. Alacsony igényei az alföldi homok megkötésére is alkalmassá teszik, de hulladéktározók rekultivációjához is ajánlják. Kertjeink többségében szerencsére nem ilyen szélsőségesek a növények életkörülményei, de a felsorolt példák alapján látszik, hogy ezt a növényt valóban bárki ültetheti, hiszen szinte mindent elvisel.

Sok más, sövényként ültethető növénytől eltérően ennek termése nem mérgező, sokan fogyasztják is, ezért játszóterek mellé, óvodák udvarára vagy bárhová, ahol gyerekeink gyakran megfordulnak teljes nyugalommal ültethető. Ezüstös levelét a természetes gyógymódok hívei teának készítik el, ami a magas vérnyomásnak lehet gyógyszere. Legnagyobb hasznát talán az utcafrontok szépítői láthatják, mert az ezüstfa "személyében" egy igazán strapabíró dísznövényre tehetnek szert.


 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.