Érdekességek az Ezüstfafélék családjáról

Megyeri Szabolcs 2015-01-06 16:44:40

A Tarkalevelű ezüstfa és a Homoktövis egyazon családba tartoznak, mégpedig az Ezüstfafélék közé. Ebbe a családba mindössze 3 faj és kicsivel több, mint 50 fajta tartozik, tehát igen kis csoportról van szó, mégis igen hasznosak az emberi szervezet számára és persze a velük egy kertben élő növények számára is.

A legtöbb fajta ehető termést növeszt, ami kissé kesernyés ízű, de mindenképpen jó ennivaló. Ezek a termések, van hogy aprók, de egészen könnyen begyűjthetőek. Ehetőek nyersen vagy főzve is, és remek forrásként szolgálnak zsírokból és fehérjékből. Az előbb említetteken kívül nagy mennyiségben található meg a gyümölcsben A-C-és E vitaminok. A termését nem csak mi emberek, hanem a madarak is szívesen fogyasztják, ezért ősszel is lesznek csiripelő vendégek a kertben.

Nem csak a fent említettek miatt jó választás a kertbe Ezüstfafélét ültetni, hanem nitrogén megkötő hatásuk miatt is. Ebbe a családba tartozó fajok és fajták olyan gyökérzettel rendelkeznek, melyek képesek megkötni a légköri Nitrogént. Sok növény nem tudja ilyen formában hasznosítani ezt az elemet, azonban ha Ezüstfafélét ültetünk a kertbe, akkor segítségére lehet ezeknek a növényeknek. Ez azt jelenti, hogy az ebbe a családba tartozó növények remekül szolgálják a köré ültetett, termést hozó társaikat is. Amennyiben gyümölcsös növények köré ültetünk Ezüstfafélét, akkor akár 10%-kal is megnövekedhet a termés mennyisége.

A fentiekből látható, hogy nem csak díszes levele miatt, hanem termése és gyökere jótékony hatása miatt is remek választás lesz kertjében. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES KARÁCSONYFA - KÜLÖNLEGES KARÁCSONYFA - CSEREPES KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.