Érdekességek a varjúhájról

Megyeri Szabolcs 2015-01-08 14:21:31

A varjúhájfélék családjába tartozó növényfajták száma igen nagy, az érdeklődők sokféle típusú, és eltérő tulajdonságokkal rendelkező évelő közül válogathatnak. Léteznek különféle színben pompázó, és eltérő magasságú varjúhájak, melyek közös tulajdonsága, hogy díszítő értékük magas, szárazságtűrő képességük erős, gondozási igényük pedig alacsony.

A varjúháj a népi gyógyászatban gyógynövényként is ismert, hatóanyagai révén a magas vérnyomás kezelésére, köhögés ellen, valamint sebek gyógyítására is használták. A varjúháj enyhén mérgező, a növény szájba, gyomorba kerülve irritáló hatású, nagy mennyiségben fogyasztva hányást, hasmenést okozhat, ezért kisgyermekes kertekben óvatosan kell kezelni.

A varjúháj elsősorban rendkívüli ellenállóképességéről ismert, kiválóan tűri a hosszabb, aszályos nyári időszakokat is, gondozási igénye pedig olyan alacsony, hogy akár tetőkerti növényként is ültethető. A varjúháj felhasználási köre roppant széles, ismert mint talajtakaró, vagy sziklakerti növény, a sárga varjúháj (Sedum acre ’Aureum’) a mindössze 3-7 centiméteres magassága okán sírokra is ültethető, de cserépben, balkonládában is nevelhető az erkélyeken.

A varjúháj élettartama hosszú, rendszeresen megújul, így pár tő varjúháj vásárlása hosszútávú befektetés. A varjúháj ára mérsékelt, kifejezetten költséghatékony talajtakaró növény. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.