Érdekességek a Közönséges nyírfáról

Megyeri Szabolcs 2015-02-11 14:25:31

Kertünk önálló tagjaként minden nap csodálhatjuk a közönséges nyírfa tetszetős, csüngő ágait. Lombkoronája nem ad mélyárnyékot, így a szép nyári napsütéses napokon leülhetünk alá pihenni vagy akár elolvasni egy jó könyvet. A közönséges nyírfát azonban nem csak díszítő értéke miatt szeretjük, többek között ismert még gyógyító hatásairól is.

Leveleiből készült teája kiválóan szabályozza a veseműködést, használják még reumára és köszvényre is. Serkenti az anyagcserét, ezért a tavaszi tisztítókúrák elmaradhatatlan alkotórésze. A nyír nedvét, melyet a törzs megfúrásával nyernek, hajhullásra és különböző hajbántalmakra, mint pl. korpásodás és zsírosodás ellen használják. A kéreg magában lázcsillapító, emésztést javító hatással rendelkezik. Fája puha és finom szövetű, ezért a bútoripar is előszeretettel veszi igénybe asztalok, polcok, szekrények készítésére.

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FUTÓRÓZSA METSZÉSE TAVASSZAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.