Érdekességek a gyapjas tisztesfűről

Megyeri Szabolcs

A gyapjas tisztesfű (latin neve: Stachys byzantina) a népi folklórban nyuszifül néven is ismert, a kedves elnevezés a növény bájos külalakját idézi, a bolyhos, „szőrös" levelek ugyanis a nyuszik a füleit utánozzák. A gyapjas tisztesfű virága kifejezetten jelentéktelen, az apró lilás virágok a tavasz végétől nyílnak, az akár fél méter magasra is feltörő virágszárakon. Sokak szerint a virágzási időszakban a gyapjas tisztesfű megjelenésének egységes, dekoratív jellege megbomlik, így akik a virágzatot nem szeretik, vágják vissza egyszerűen ezeket a hajtásokat. A gyapjas tisztesfű metszése nem csak ilyenkor lehet esedékes, elvirágzás után ajánlott a gyapjas tisztesfű virágszárait erősen visszavágni.

A gyapjas tisztesfű szaporítása tőosztással is lehetséges, azonban az első betelepítéskor mindenképpen érdemes konténeres gyapjas tisztesvüvet vásárolni, és azt elültetni, így a legnagyobb az esély a növény megmaradására. A gyapjas tisztesfű ültetési ideje az ősz és a tavasz. A gyapjas tisztesfű betegségei kisszámúak, elsősorban a lisztharmat okozhat problémát, ami ellen a már jól bevált módszerekkel vehetjük fel a harcot. A gyapjas tisztesfű ára mérsékelt, már pár tő vásárlásával biztosíthatjuk, hogy egy éven belül összefüggő, nagyobb méretű szőnyegként pompázzon a kertben!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese tisztesfű/nyuszifül
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ILLATOS FENYŐFA: LUC FENYŐ KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.