Érdekességek a foltos árvacsalánról

Megyeri Szabolcs 2015-01-05 13:17:49

A foltos árvacsalán (Lamium maculatum) Magyarországon is honos vadvirág, mellyel könnyen találkozhatunk erdei sétákon, vagy mezőkön, réteken, utak mentén természetjáráskor. A foltos árvacsalán kerti növényként is ültethető, mert dekoratív, és emellett rengeteg hasznos tulajdonsággal rendelkezik. Árnyéktűrő növény, lombos fák alá is telepíthető, ráadásul a talajra sem érzékeny, az átlagos, vagy a gyengébb mi

nőségű közeget is jól tolerálja. A foltos árvacsalán rózsaszín változata ((Lamium maculatum ’Shell Pink’) a vadon élő típusnál dekoratívabb, április környékén nyíló kecses virágai a tavaszi kert legszebb díszei lehetnek majd. A foltos árvacsalán gyógynövényként is ismert, a virágzatból forrázással készített tea, vagy ülőfürdő gyulladásos betegségek, gyomorpanaszok, fekélyes bőrbetegségek természetes ellenszere.

A foltos árvacsalán erőteljesen képes terjeszkedni a kertben, így pár tő foltos árvacsalán vásárlása és ültetése rövid időn belül nagyobb kiterjedésű virágszőnyeget eredményezhet. A nem kívánt terjeszkedést a fiatal sarjak szanálásával szabályozhatjuk a kertben. A foltos árvacsalán ültetését azoknak ajánlom, akik az erdők, mezők hamisítatlan vadvirágos hangulatát szeretnék a kertbe csempészni!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.