Eperfa ültetése

Megyeri Szabolcs 2015-06-23 13:04:31

Az eperfa önbeporzó fajta, ezért a terméskötődéshez nem szükséges mellé másik növényt ültetni. A konténeres csemete előnye, hogy a vegetációs időszakban bármikor elültethetjük.

Előkészületek: Az eperfa ültetése előtt az ültetőgödör kialakításánál ügyeljünk arra, hogy a gödör kétszer olyan mély és széles legyen, mint amekkora a vásárolt konténer.

Megfelelő hely kiválasztása: Az eperfát leginkább házi kertek szoliter fájaként szokták ültetni. Terebélyes koronájával igazán mutatós tagja lehet kertünknek. Kiválóan tűri a városi szennyezettséget, ezért parkokba is kihelyezhetjük. Régen utcasorfaként is ültették, de pergő termése miatt ez már nem olyan gyakori. Kedveli a teljes napfényt, de félárnyékos helyeken is megél. Vízigénye közepes, jól tűri a szárazságot, de aszályos időszakokban gondoskodjunk a vízutánpótlásról.

Ültetés menete: Az eperfa jól alkalmazkodik bármelyik talajtípushoz, de legjobban a mélyrétegű, jó víz- és levegőgazdálkodású talajokon termeszthető. Az ültetés előtt érdemes a talajt feljavítani speciális földkeverékkel, a gödör aljára pedig akkor is bátran helyezzünk szerves trágyát, ha jó minőségű a talajunk, ugyanis ezek a trágyák hosszan, 2-3 éven át képesek a tápanyagok leadására, így pótolni tudják a talajban lévő tápanyagokat. A csemetét egyenesen helyezzük a gödörbe úgy, hogy az oltási pont (ahol a hengeres forradás van) a földfelszín felett helyezkedjen el. Halmozzunk a gödörbe Dolce Vital általános virágföldkeveréket, majd jó alaposan öntözzük be a csemetét.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.