Eperfa ápolása

Megyeri Szabolcs 2015-06-23 14:36:12

Az eperfa igazán könnyen tartható növény. Ápolása során a betegségekkel szembeni védekezésre kell fektetni a hangsúlyt. Az eperfát nem szükséges metszeni, de mivel erős sarjképzési hajlama van, a hajtásrendszer szabályozásában ezeknek az eltávolítására oda kell figyelni. A növény fiatal korában kora tavaszi alakító metszésre kerül sor, ugyanis ilyenkor alakítjuk ki a végleges formáját. Nevelhetjük törzses fának, de mivel jól tűri az erős visszametszést, sövény kialakítására is alkalmas.

Nagyfokú toleranciája van a betegségekkel szemben is, de előfordulhat, hogy megtámadja az amerikai szövőlepke lárvája, pajzstetvek, de kialakulhatnak legfőképp csapadékos időben gombák okozta levélfoltosságok is. A szövőlepke kétnemzedékes faj, az első nemzedék ellen májusban, a második nemzedék ellen pedig augusztusban kell védekezni. A hernyók nyár közepén a lombkorona felső, napos részein okoznak károkat a levelek rágásával és hernyófészkeket készítenek. Az ellenük való legegyszerűbb védekezési mód, ha a fészkeket eltávolítjuk a fáról, nagyobb kártétel esetén viszont vegyszeres permetezés ajánlott a még a gyümölcsök érés előtti időszakában, április és május között.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI FENYŐK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.