Ehető termésű díszcserje kertjében

Megyeri Szabolcs 2014-12-16 15:21:02

A som termését nem csak a madarak fogják csipegetni, hanem Ön is készíthet belőle lekvárokat, szörpöket vagy akár pálinkát is. Késő tavasszal jelennek meg a csoportosan csüngő, halványsárga virágok, melyekből ősszel apró termések fejlődnek. A termések színe függ a fajtától. Egyedül a Lutea fajtának különbözik a színe a megszokottól, mert ennek a bokronak sárga termései lesznek. Ezeket a terméseket le lehet szüretelni és eltenni télre. A leggyakoribb tárolási módjuk az aszalás.

Ekkor a beltartalom semmiben sem fog változni, ugyanúgy megtartja jótékony hatásait. A somfélék termésének C-vitamin tartalma magas, emellett cukrot, illat és zamatanyagot is tartalmaznak. Kissé fanyarkás íze miatt lehet, hogy jobban kedveli majd lekvárban vagy befőttben. Amennyiben túlérett somot talál, vagy úgy tudja leszüretelni, akkor kellemesen édeskés ízű gyümölcsöt fogyaszthat. Éretlen formában szokták sós, ecetes lébe is elrakni, ekkor az olajbogyó remekül helyettesíthető vele. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.