Termékek Menü
0

Egy fehér szépség – a Rosa White Mary Rose romantikus rózsa

Megyeri Szabolcs
2014-12-15 11:26:38

A rózsák sokaságából nehéz választani, hiszen szinte végtelen méret-, szín-, és formaválaszték áll az érdeklődők rendelkezésére. A legjobb az, ha alapos válogatás után szemeljük ki a nekünk legjobban tetsző példányt, ami illik hozzánk, és persze a kertben is jól mutat.

Vannak elegáns, arisztokratikus rózsák, találni izgalmas, játékos színű változatokat, és vannak szerény, kissé visszahúzódó típusok, melyek bárhova illenek, megjelenésükkel pedig egyedivé, különlegessé varázsolják a kertet. Utóbbi csoportba tartozik a Rosa White Mary Rose romantikus rózsa, mely alacsony méretével, ártatlan fehér színével, kicsi leveleivel úgy bújik meg a birtokon, hogy közben mégis vonzza a tekinteteket. A Rosa White Mary Rose egy hamisítatlan angol rózsa, amely mint a többi angol rózsa, a tradicionális fajták, a modern teahibridek, és a floribunda rózsák keresztezéséből jöttek létre.

Az angol rózsák ebből kifolyólag illatosak, mint a régi korok rózsái, virágzásuk folyamatos, színválasztékuk kiemelkedő, megjelenésükben pedig kecsesek, és az elegancia sem hiányzik a repertoárjukból. Az angol rózsák virága kerek, természetes hatású, valamint sűrű ágrendszerű, méretes bokrot nevelnek, leveleik pedig fényesek, sötét tónusú zöldek. A Rosa White Mary Rose romantikus rózsa kora nyártól késő őszig dekorálja feltűnő, de mégsem hivalkodó árnyalatú virágaival a kertet, friss hangulatot, tisztaságot sugározva. A Rosa White Mary Rose romantikus rózsa minden olyan kertbe kiválóan illik, melynek gazdája vonzódik a harsányságtól mentes, egyszerű, tiszta szépséghez. A Rosa White Mary Rose romantikus rózsa semleges színe miatt kiválóan alkalmas vegyes színvilágú rózsaágyásokba, jól mutat előkertekben, a birtok központi részére telepítve pedig szolid, de meghatározó dísznövénnyé válhat. A Rosa White Mary Rose romantikus rózsa alacsony térhatároló sövényként is beválhat, ha például a kerti út mellé ültetjük hosszanti elrendezésben a töveket.