Dísznövény vagy haszonnövény?

Megyeri Szabolcs 2013-11-22 14:00:00

Korábban én is mániákusan kategorizálni igyekeztem a növényeket. Ez dísznövény. Ez haszonnövény. Amikor a kertész vagy kertbarát elkezdi magát igazán elengedni, és nem hagyja, hogy a saját kertjébe kívülről mondja meg bárki is, hogy milyen irányzatok szerint is építse azt, akkor egészen új oldalukról fedezhetjük fel a már addig is ismert növényeket. Egyre inkább azok a kerti sarkok és ágyások tetszenek ahol vegyesen kerülnek elhelyezésre a címben említett két kategória növényei. Számtalan zöldség és gyümölcstermő növényünkkel egészen különleges és szép hatást tudunk elérni. 

A kertészetemben egyik most is fantasztikus képet mutató ilyen növény a Magasbokrú kék áfonya (Vaccinium corymbosum 'Blueray'). Ültessünk belőle akár egy tövet, akár egy egész csoportot, a vörös megszámlálhatatlan árnyalatán cikázik majd a sápadt őszi fény a levelein. Akinek már van ilyen növénye, kérem kommentben küldjön róla képet nekünk!

< < Vissza

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ILLATOS FENYŐFA: LUC FENYŐ KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.