Termékek Menü
0

Tuja félék

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

 

A tuja az a kerti növény, amit mindenki ismer, mindenki szeret, és a legtöbben nevelnek is valamilyen tuját a kertjükben. A népszerűség oka, hogy a tuják úgy dekoratívak, hogy közben nem nyomják el a többi kerti növényt, udvarias semlegességgel biztosítják azt az ízléses hátteret, ami egy igazán szép és változatos birtok kialakításához szükséges.

A tuja természetesen nem csupán a kert szürke eminenciása, sok esetben fontos szerepet is betölt. A nagyobb, oszlopos vagy kúpos alakú változatok remek sövénynek való növények, térhatárolóként a terület külső részein is helytállnak, de jól elkülöníthetőek magasabb vagy alacsonyabb tuja sorokkal az eltérő rendeltetésű kertrészek is. Tuját ugyanakkor szoliternövényként is telepíthetünk, akár kisebb kertekbe, vagy előkertekbe is, az alacsonyabb, törpeváltozatok pedig még az utcafrontra is ültethetőek, hogy még a kerten kívül is rendezett látványt sugározzanak! A tujákban közös, hogy nevelésük nem jelent problémát még kezdő hobbikertészeknek sem, jól tolerálják a formázást, nyírást, és minden változatuk dekoratív és díszes!

A tujákat megkötés nélkül minden kertbe ajánlom, sokrétű funkciókat képesek betölteni, megjelenésük méltóságteljes és esztétikus, a gazdag választék miatt pedig mindenki megtalálhatja az ízlésének, kertjének leginkább megfelelő változatokat!

Tipp: a tuja ültetése különösen jó ötlet akkor, ha a kertben a lombhullatók dominálnak, az örökzöld tuják ugyanis télen is hathatósan dekorálnak!
Rendezés: