Ehető somok

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 30 másodperc

A som nagyszerű díszcserje, kiváló sövénynek való növény, feltűnő megjelenésével és ízletes termésével hamar kedvenccé válik! Kertészetemben többféle som közül választhat.

A som divatja mostanában van felfutóban, közterekre és parkokba már eddig is előszeretettel ültették, hamarosan azonban a kerteket is meg fogja hódítani. Hogy miért? A som számos olyan kedvező tulajdonsággal rendelkezik, melyek ideális kerti dísszé, vagy éppen kívánatos gyümölcstermővé teszik. A som gondozásigénye alacsony, metszést alig kíván, ugyanakkor visszavágással nagyszerű sövény növény válik belőle. Tavasszal bájos sárga virágzatával lesz a kert fő dísze, ősszel pedig elszíneződő lombjával válik a látkép központi elemévé. Kompakt mérete lehetővé teszi, hogy kisebb kertekbe is telepítsük, 3-7 méteres magasságával ideális utcafronti növény, térhatárolóként/sövényként a kert határaira is telepíthető, de a birtok belső részein is szépen mutat szoliternövényként. Kertészetem kínálatában változatos som variációk közül választhat, ajánlom figyelmébe a piros, nagy gyümölcsű, a sárga termésű, vagy a fehér-tarka levelű változatot!

A sokoldalú somot bátran ajánlom minden olyan kertbe, ahol szükség lehet egy változatosan díszítő, könnyen nevelhető, sokoldalúan felhasználható díszcserjére, mely akár egyszerű dísznövényként is tartható, de akár ehető termésű sövényként is bevethető!

Tipp: A som nem csupán virágzatával és őszi lombszínével, hanem ehető, ízletes termésével is hódít, a pikáns ízű bogyókból mártások, lekvár, vagy aszalt gyümölcs is készíthető. 

Rendezés:
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.