Díszfa - nyírfa

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Közönséges nyírfa és nemesített nyírfa változatok széles választékát találja webshopomban! A nyírfa kiváló választás kerti díszfaként, utcai sorfaként, és szoliternövényként is!

A nyírfa különösen kedvelt parki és kerti díszfa, barátságos megjelenésével, különleges, fehér törzsével, szép lombozatával régóta kedvencnek számít a hazai közterületeken és kertekben. Ideális városi fa, a légszennyezettséget jól tolerálja, a talajminőségre nem érzékeny, az átlagos kerti földben problémamentesen növekszik. A kert nyílt, napos területeire ajánlott telepíteni, ahol méretével (kifejlett állapotban 25-30 méter) nem okoz gondot, és napsütésből is sokat kap. A nyírfa mellett szól, hogy növekedése gyors, élettartama mégsem rövid, akár 60 évig is elél. Nagyobb kertek belső telekhatáraira, vagy utcafrontokra sorfaként is ültethető, de szoliternövényként a birtok központi részét is díszítheti, meghatározva ezzel az egész kert képét. A nyírfa lombozata ősszel sárgára színeződik, ilyenkor újfajta szépségét mutatja meg.

Kertészetem kínálatában az alapfaj, vagyis a közönséges nyírfa mellett a nyírfa izgalmas nemesített változatait is megtalálja, így ajánlom figyelmébe például a bordó levelű nyírt, a csüngő nyírt, vagy éppen a himalájai nyírt! A nyírfa ültetésével egy különleges megjelenésű, hálás természetű, alacsony gondozási igényű díszfát költöztethet kertjébe, mely állandóságával, szépségével generációkon keresztül dekorálhatja a területet.

Tipp: a nyírfa tavasszal hozza sárgászöld barkáit, ebben az időszakban különösen dekoratív!

Rendezés:
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ILLATOS FENYŐFA: LUC FENYŐ KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.