Liliomfa

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 50 másodperc

A tavaszi időszakban a kert a hosszú pihenőidő után először mutatja meg szépségét, fontos tehát, hogy ilyenkor igazán dekoratív, különleges megjelenésű dísznövények is tarkítsák a birtokot. A kompakt méretű díszfák között a liliomfa népszerűsége töretlen régóta, hiszen egy mind szépségében, mind formájában extravagáns növényről van szó!

A liliomfa, más néven magnólia kiemelkedő erénye, hogy virágait már kora tavasszal bontja, a legtöbb fajta áprilistól kezdve teljes pompájában díszlik a kertben. A liliomfa virágai változatos megjelenésűek, jellemzően kecsesen felfele törő kehely alakúak, színválasztékuk gazdag, külön említésre méltóak a tisztaságot, ártatlanságot tükröző hófehér változatok, a romantikus hangulatú rózsaszín, és a játékos, bohém bíbor árnyalatok. A liliomfák magassága kismértékben eltérő lehet, az alacsonyabb 3-5 méteres fajták dézsában is nevelhetőek, így a teraszt, vagy az előkertet is dekorálhatják, a magasabb, 7-10 méteresek pedig a kert egyedülálló díszei lesznek. A liliomfa tipikus szoliternövény, ültetése egymagában ajánlott, mégpedig a kert belső, nyílt területeire, ahol szépsége zavartalanul érvényesülhet. A liliomfa gondozása szerencsére nem rejt nehézségeket, ez a növény a betegségekre kevésbé fogékony, vízigénye közepes, nevelése kezdő kertészkedőknek sem lehet probléma.

A liliomfát elsősorban színekben és virágokban gazdag kertek kedvelőinek ajánlom, a liliomfa ültetésével garantáltan életöröm költözik a birtokra, a bőségesen virágzó sudár hajtások meghatározzák a terület arculatát, a széles szín és méretválaszték pedig lehetőséget kínál arra, hogy az Ön kertjébe legjobban illő liliomfát válassza ki!

Rendezés:
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.