Ginkgo biloba páfrányfenyő díszfa változatok

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

A ginkgo biloba, vagyis a páfrányfenyő egy csodálatos megjelenésű, sudár termetű, és problémamentesen nevelhető díszfa, mely kerti és utcafronti telepítésre is kiválóan alkalmas. Webshopom kínálatában többféle páfrányfenyő közül válogathat!

gingko vásárlás Megyeri kertészet

A ginkgo biloba elsősorban leveleinek gyógyhatása miatt ismert, a levelekből kinyert hatóanyagok gyakori alkotóelemei természetgyógyászati termékeknek. A ginkgo biloba ugyanakkor dísznövényként is igencsak különleges! Eredeti élőhelye a messzi Kína, külalakjával távol-keleti hangulatot idéz, megjelenése elüt a megszokott honi díszfákétól, így a páfrányfenyő telepítésével újfajta atmoszféra csempészhető a kertbe. Magassága 20-25 méter is lehet, lombozata alul terebélyesebb, felfelé keskenyedik, levelei jellegzetesen legyező formájúak, középen szabdaltak. A ginkgo fa élettartama kiemelkedően hosszú, több száz évig is élhet! A gonkgo biloba tartása problémamentes, betegségei alig akadnak, ellenállóképessége pedig legendás, jól tolerálja a városi, szennyezett levegőt, a felnőtt példányok pedig jó szárazságtűrők. Webshopom kínálatában többféle páfrányfenyő változat közül válogathat!

A ginkgo biloba ideális városi fa, remekül elél az utcafronton, az egyik legkiválóbb utcai sorfa. A kertekben is hálás és feltűnő jelenség, szoliternövényként meghatározhatja a kert képét, nagyobb birtokokra pedig a telekhatár mellé sorban ültetve szemrevaló térhatároló lehet. A kisebb kerttel rendelkezőknek a szintén roppant mutatós törpeváltozatot ajánlom!

Tipp: a páfrányfenyő levelei ősszel élénksárgára színeződnek, így aki az évszakokkal együtt változó kertképet kedveli, jó partnerre talál benne!

Rendezés:
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.