Fűzfa díszfa

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

A fűzfa kiváló választás, ha alacsony gondozási igényű, magas díszítőértékű, a hagyományos formáktól nagyban eltérő küllemű díszfát keres! Kertészetem kínálatában többféle fűz változatból válogathat!

Bár a fűzfát a köznyelv szomorúfűzként említi, ha jobban szemügyre vesszük, semmiféle szomorúságot nem találunk benne. A fűzfa csüngő ágai sokkal inkább játékosságot, egyediséget tükröznek, leomló lombozata dús hatást, intim atmoszférát teremt. Dekorációs értékét földig érő ágai mellett vesszőinek sárga színezete és leveleinek jellmező hosszúkás, vékony alakja még tovább növelik. A fűzfa kedvelt kerti és parki fa, hatalmas előnye, hogy jól tűri a nedves talajkörülményeket, ültethető tó, patak partjára, de a nedves közeggel rendelkező, pangóvizes talajú kertekben is jól érzi magát.

Fűzfát bármilyen stílusú és típusú kertbe ültethetünk, a szokványostól eltérő megjelenés mindig esztétikus lesz, vagy belesimul a kert világába, vagy kontrasztos, feltűnő hatást kelt majd. Az alapfaj mellett kertészetem kínálatában érdemes nemesített változatokat is megtalál, így például a csavart levelű fűzfát, a csüngő barkafüzet, vagy az egzotikus tarkalevelű japán fűzfát.

Tipp: a fűzfa akár száz évig is elél, így aki hosszútávra szeret tervezni kerti fáival, válassza a fűzfát!

Rendezés:
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.