Virágos díszfa

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 50 másodperc

A császárfa igazán királyi szépség, és ezt nem csupán egyedi külalakja miatt igaz rá, hanem azért is, mert nevét II. Vilmos holland király feleségéről Anna Pavlovna Romanováról kapta. A császárfa az egyik legsokoldalúbb és legtöbb kedvező tulajdonsággal rendelkező díszfa, előnyei között megtalálható a gyors növekedés, az alacsony gondozási igény, a talajtípusok iránti tolerancia, de persze elsősorban hatalmas levelei, és rendkívül mutatós virágai miatt szeretnek bele a hobbikertészek!

Paulownia_tomentosa1.jpg

A császárfa ideális választás azoknak, akik gyors növekedésű fát keresnek, ugyanis az évi két méteres cseperedés sem szokatlan ennél a díszfánál, ezért különösen ajánlom a császárfa telepítését például újépítésű házak üres kertjeibe, vagy olyan birtokra, ahol fontos, hogy pár éven belül már sudár, magas fák dekorálják a területet. A császárfa lombozata átlagon felül dús, kiváló árnyékot adó fa, szokatlanul nagyméretű, extravagáns levelei lombhulláskor jelentős mennyiségű komposztanyagot adnak! A császárfa igazi ékessége mégis a virágzata, az áprilisban-májusban nyíló harangszerűen csüngő rózsaszínes-lilás árnyalatú virágai keleties hangulatot árasztanak az egész kert atmoszféráját megváltoztatják! A császárfa magassága a 15-20 métert is elérheti, lombkoronája pedig terebélyes, ezért ültetése elsősorban nagyobb, szellősebb kertekben jó ötlet, de utcai sorfaként is remekül beválhat, ha van számára elegendő hely.

A császárfa telepítését főként a színekkel teli, tágas, egzotikus elemektől sem mentes kertekbe ajánlom, ahol fontos szerepet szánnak a háziak egy gyorsan növekedő, az átlagostól eltérő, domináns megjelenésű, csodás virágzattal rendelkező díszfának.

A császárfát webshopomban öt különböző méretben találhatják meg, így akár 2-3 méteres csemetét is rendelhetnek!


Rendezés:
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FENYŐFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA FAJTÁK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.