Termékek Menü
0

Diófa csemete vásárlás

2017-03-14 17:22:00

A dió roppant sokoldalúan felhasználható, a nyers nassolni valótól kezdve a kihagyhatatlan karácsonyi bejgliig. A dióbél ára évről évre változik, de sosem alacsony, így érdemes saját diófáról szüretelni, ráadásul a dió növényként is szép, méltóságteljes kerti dísz! 

 

Vásároljon kertészetemből diófa csemetét! IDE KATTINTVA máris leadhatja rendelését!

 

A dió (Juglans regia) Közép-Európától Kína délnyugati vidékéig honos, lombhullató, egylaki fa. Termete átlagosan húsz méter, élettartama pedig akár 150 év is lehet. A dió talajigénye nem összetett, kedveli a meszes, humuszos, jó vízellátottságú talajokat, különösen jól érzi magát déli fekvésű lankákon, de az átlagos kerti földben jó eséllyel sikert lehet elérni vele. A dió lombkoronája magas és széles, így gyakorlati haszna mellett nagyobb alapterületű kertek dekoratív szoliternövénye is lehet. A frissen ültetett diócsemete 10-12 év múlva hozza első termését, a folyamat gyorsítható oltott csemetével, ezek már 3-4 év után csemegét adnak!

 

diófa csemete vásárlás

 

Diófa ültetésénél fontos szempont, hogy terebélyes gyökérzetet fog növeszteni, tehát a kert egyéb fáitól legalább 10 méter távolságra kell elhelyezni. Házfal és kerítés esetében is ajánlott a szokásosnál nagyobb ültetési távolság alkalmazása. A diót tavasszal tilos metszeni, a magas gyökérnyomás ilyenkor rothadást indíthat el, a metszés helyes ideje szeptember környékén van. A diót általában betegség és kártevőmentes faként említik, ami csak részben igaz, de az tény, hogy a dióval jellemzően nincs sok növényvédelmi probléma. 

 

Faiskolámban többféle dió csemete közül választhat, KATTINTSON és tekintse meg a választékot!

A dió összességében rendkívüli fa, hangulatos és szemet gyönyörködtető, honossága miatt nálunk régóta kedvelt kerti lakó, kiváló köztéri dísz, faanyaga elsőrangú, termése pedig jelentős élelmiszeripari alapanyag.  A diófa hosszú élettartama miatt gyakran családi örökségként kerül ültetésre, egy szép, ápolt diófa generációkon keresztül kísérheti a család életét.

 

Fontos információ!

facsemete kiszállítás

Tartalomhoz tartozó címkék: kertész válasz
blog comments powered by Disqus