Dézsás karácsonyfák

Megyeri Szabolcs 2015-12-08 09:00:00

Jó ideje divatosak az élő karácsonyfák, azonban ezek a növények kompromisszumokat kívánnak! A dézsás fenyőkkel kapcsolatban a leglényegesebb információ, hogy ezek kerti növények, a fűtött szobák száraz, meleg levegőjét mindössze egy-másfél hétig tolerálják károsodás nélkül, így az élő karácsonyfa csak az újév első pár napjáig maradhat a lakásban!

A szobában a fenyőt világos, napos, de a lehető leghűvösebb részre tegyük, sose a fűtőtest közelébe. A bent töltött idő alatt naponta öntözzük fenyőnket, valamint 4-5 centiméter mulccsal borítsuk földjét, hogy védjük a kiszáradástól. Kerülni kell a nehéz, az ágakat megterhelő díszeket, és a nagy hőleadású izzósorokat.

Az ünnepek végeztével a kölcsönzött növényt vigyük vissza, a megvásároltat pedig távolítsuk el a lakásból, akár rögtön ki is ültethetjük a kertbe, de a fenyő a dézsájában is maradhat, amennyiben egy huzatmentes, napos helyet találunk neki a teraszon vagy a kertben. Az élő fenyő választását alaposan gondoljuk át, és ha nem tudjuk biztosítani számára az ideális körülményeket, akkor inkább válasszuk a direkt erre a célra termesztett vágott fenyőket!

<< Vissza a kerti tippekhez

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FENYŐFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA FAJTÁK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.