Termékek Menü
0
Cyperus alternifolius - Vízipálma Katt rá a felnagyításhoz

Cyperus alternifolius - Vízipálma

Ár:
1.690 Ft

Méret: 20-30 cm magas, bokros
Kiszerelés: 0,5 literes kertészeti konténerben

Mennyiségi kedvezmény:
1 - 2 db vásárlása esetén
1.690 Ft / db
3 - 5 db vásárlása esetén
1.490 Ft / db
6 db felett
1.290 Ft / db
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A növénytartás során szeretett növényeinknek igyekszünk biztosítani a megfelelő környezeti körülményeket, hogy minél hosszabb ideig tudják díszíteni kertünket vagy épp lakásunkat. A nevelés folyamán sok kertbarát kerül szembe különféle problémával. Van, aki nem ad elég vizet, szó szerint kiszárítja növényét és van olyan, aki túlöntözi. Ez mindkét esetben akár végzetes kimenetelű is lehet. Aki hajlamos túlöntözni növényeit, nyugodtan megpróbálkozhat a vízipálma tartásával, hiszen ez az örökzöld évelő eredeti élőhelyén is patakok mentén nő, ahol gyökereit folyamatosan víz borítja.

A vízipálma vagy szobapalka, latin nevén Cyperus alternifolius a palkafélék (Cyperaceae) családjába tartozó, Afrika keleti és dél-keleti részén, Madagaszkár területein őshonos mocsári növény. A sásfélékre jellemzően hajtásrendszere felfelé törő, szobanövényként nevelve kisebb termetű, de kerti körülmények között akár 1 m-re is megnőhet. Az egy tőből kimagasló hengeres szárain keskeny, szálas levelei ernyőként terülnek szét a hajtások csúcsán. Apró, sárga virágai füzérbe rendeződve állnak a hajtásvégeken. Virágait az egész évre kiterjedően, szakaszosan hozza.

A talajra kissé érzékeny, csak a jó vízgazdálkodású, tápanyagban gazdag humuszos talajokon fejlődik kiegyenlítetten. Termőhelyi igényeinek egyik alapfeltétele a bőséges vízellátás, hiszen a vízipálma a mocsaras közegeket kedveli, ezért ne hagyjuk kiszáradni a talajt, gyökerei állandóan legyenek vízben. Ahhoz hogy biztosítsuk a növény számára a megfelelő ültető közeget, jó szívvel ajánlom Önnek a Dolce Vital általános virágföldkeveréket, mely nyújtott hatóanyag leadású műtrágyát tartalmaz, ami legalább 3-4 hónapon keresztül biztosítja a növény számára a folyamatos tápanyagellátást. Kiváló vízfelvevő és vízmegtartó képességének köszönhetően tartósan ellátja a növényt a szükséges vízzel.

Hasznos kertészeti tanácsok a vízipálma neveléséhez:

A vízipálma igényei

A vízipálma szaporítása

Hova ültethetünk vízipálmát?

A vízipálma ültetése lépésről lépésre

A vízipálma gondozása

Vélemények

| 0 / 5 csillag!
2017. 02. 12.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő