Csipkerózsika kertésze

Megyeri Szabolcs 2013-03-14 00:00:00

Ez a mesebeli csüngőágú Eperfa ( Morus alba 'Pendula' ) egy jó 15 éves példány. Ezt a szomorú, méltóságteljes fácskát már évtizedek óta ültetik magánkertekben Magyarországon, sajnos az utóbbi években az olcsón és nagy tömegben érkező, közel sem ilyen jó tulajdonságokkal rendelkező Szomorú Kecskefűz (Salix caprea 'Pendula' ) vette át az uralmat.

Azok akik azonban szeretnének idén csüngő ágú fácskát telepíteni, jó szívvel ajánlom a Csüngő Eperfát. Akinek esetleg már van is kertjében, az pedig a kép segítségével megnézheti, hogy milyen alaposan is érdemes visszametszeni. Akárcsak több más ( Pl.: Sophora japonica "Pendula') csüngő ágú fácskát, itt is lehet próbálkozni azzal, hogy minden évben "külső rügyre metszünk", így évek - évtizedek alatt különleges koronát nevelhetünk.

Kezdő metszőknek ideális próbapálya. A mai metszéssel foglalkozó bejegyzésemnél és a Szomorú Eperfa hajtásválogatásánál is elmondható: tavasz elején a kevesebb a több! Bátorságot kívánok minden most metszeni kezdő kertbarát Olvasómnak!

Indítsa el a videót, és figyelje meg, hogyan kell a eltávolítani a Szomorú eperfa vadhajtását.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.