Termékek Menü
0

Chili paprika termesztése házilag!

2017-03-19 21:10:00

Ön is szereti a markán, erős, csípős ízeket? Szeretne friss, saját nevelésű chili paprikát felhasználni konyhájában? Akkor jó helyen jár, ugyanis kertészetemből többféle izgalmas chili paprika palántát rendelhet! 

 

Chili paprika palánta rendelés ITT! Kattintson és válogasson kertészetem chili termékei közül!

 

A chili paprika termesztése az egyik legkönnyebb hobbikertész feladat, a chili paprika ugyanis egyszerűen nevelhető, igényei alacsonyak, kudarcot vallani vele szinte lehetetlen. Pár chili palánta elfér bármely balkonon, vagy akár ablakpárkányon tartva, de a konyhakertben sem foglal sok helyet a chili ültetvény, ráadásul ebből a fűszernövényből a felhasználás jellege miatt már pár tő is használható mennyiséget jelent a konyhában! 

 

chili paprika palánta rendelés

 

Tudja Ön, hogy mitől csípős a  chili paprika? A csípő érzés valójában inkább égés, ugyanis a paprika erősségért felelős hatóanyaga, a kapszaicin a szájban található hő-, és fájdalomérzékelésért felelős idegvégződéseket ingerli. A kapszaicin nagyon stabil vegyület, a melegítést és a hűtést is jól bírja, ezért például a jól bepaprikázott ételt forralással nem tudja hatástalanítani! A kapszaicin nem oldódik vízben (ezért nem hatásos a vízivás a túlzásba vitt paprikázásra), ellenben zsírban és alkoholban igen. Sokan dicsekednek azzal, hogy bírják a rendkívül erős paprikát is, ez azért lehetséges, mert az erős paprika rendszeres fogyasztása, egyre érzéketlenebbé teszi a receptorokat, így egyfajta tolerancia alakul ki az erősséggel szemben. Ha tehát Ön gyakran fogyasztja a könnyfakasztó fűszert, egyre jobban fogja bírni a csípősséget!

 

chili paprika palánta ára

 

A chili paprika előnye, hogy nem csupán fűszernövényként alkalmazható, hanem dekoratív jellege miatt akár dísznövényként is telepítheti, így a chili hatékonyan dobhatja fel a túl homogén fűszerkertet, de jól mutat az ablakpárkányon is, a balkonládákban pedig szintén mutatós, kedves jelenség. A chili paprika a tinédzserek kedvence is lehet, egyfelől a tinik gyakran kedvelik az erős ízeket, másrészt a könnyű nevelhetőség miatt a chili akár a gyerekszobában is helyet kaphat, persze arra ügyeljen, hogy a kisebb csemeték ne érintkezzenek a csípős termésű növénnyel!

Kertészetemből többféle chili paprikát rendelhet, megtalálja a kifejezetten balkonra való változatot, az óriás termésű chilit, vagy az extra erős "Scorpio chili"-t! 

Tartalomhoz tartozó címkék: kertész válasz
blog comments powered by Disqus