Ceratostigma plumbaginoides

Megyeri Szabolcs 2013-09-04 00:00:00

A Tarackoló kékgyökér az egyik legnehezebben kimondható latin nevet viselő növényünk. Ez a talajtakaró évelő lényegében ismeretlen volt pár évvel ezelőttig a magyar kertbarátok számára. Az oka ennek, hogy tavasszal a legtöbben egyszerűen elsétáltak mellette a kertészetekben, vagy észre sem vették jellegtelen leveleit. Alapvető probléma, hogy tavasszal vásárolunk a legtöbbet kertészetekben, és olyankor is csak azokat a növényeket amik éppen akkor díszítenek, virágoznak. Pedig az év nem csak májusból áll, hanem tizenegy másik hónapból. A Tarackoló kékgyökér a legszebb kék virágú növényeink egyike. Képes arra, hogy merev formákat oldjunk vele, igazi otthon érzetet tudunk vele
teremteni. Nekem az egyik kedvenc évelőm. A képen is látszik, hogy szinte körülöleli a köveket, vagy más kerti műtárgyakat. Fontosságát a faiskolák, lerakatok is egyre jobban felismerik, és legalább most már ősszel a vásárlók szeme elé helyezik, és szerencsére egyre többen észre is veszik. Igénytelen, de a laza tápdús talajt, és az öntözést meghálálja. A képet egy vidéki kertbarátom portáján készítettem, aki a növényt 2 évvel ezelőtt születésnapjára kapta. A kis cserépnyi évelő mára karakteres színesítő foltot alkot a kertje közepén. Jól látszik tehát, a növény milyen intenzív fejlődésre képes. Érdemes egy cseréppel beszerezni belőle, mert kertünk kéken világító ékszere lehet!

< < Vissza

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ILLATOS FENYŐFA: LUC FENYŐ KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.