Termékek Menü
0

Borostyán futtatás

2017-02-17 20:53:00

Borostyán

 

Ezt a példaértékű borostyánnal befuttatott utcafronti kerítést Budapesten fényképeztem. Jól mutatja a kép, hogy a kerítés funkcionális részeit, például a kaput, postaláda nyílást milyen ügyesen körbe lehet vágni, vagyis tetszés szerint lehet irányítani a kapaszkodó növényt.

Így a kapu, postaláda, csengő vagy kaputelefon, de még a gázvezetéket jelző táblácska is látható, elérhető, hozzáférhető marad, a befuttatott kerítés pedig kimagasló esztétikájú, barátságos lesz, és ami szintén fontos, átláthatatlan marad! Ha Önnek is megtetszett a látvány, ismerje meg kicsit jobban a borostyánt!

 

borostyán vásárlás

 

A borostyán (Hedera) az egyik legismertebb futónövény, érdekes tulajdonsága, hogy csak árnyékban, félárnyékban nevelkedik szépen, vagyis remek választás azokra a fényszegény területekre, ahol más dísznövény vagy futónövény nem marad meg. A borostyán különösen alkalmas arra, hogy romos, dísztelen, vagy éppen felújítás előtt álló falfelületek dekoratív, zöld (el)takarója legyen.

A borostyán a metszést jól tűri, ablakokhoz, ajtókhoz, egyéb elemekhez jól alakítható. Ez a futónövény idősebb fákra is előszeretettel fut fel, ilyenkor időnként célszerű visszavágni, mert képes megfojtani a támaszték növényt, ugyanakkor a borostyánnal befuttatott fatörzsek csodás ódon, romantikus látványt nyújtanak!

A borostyán a híresztelésekkel ellentétben a falfelületekben nem tesz kárt, a repedéseket nem tágítja vagy feszíti szét, de leszedésekor a rossz állapotú falak vakolata lepereghet tőle.  A borostyán örökzöld dísznövény, így dekorációs értékét az egész évben megőrzi!

 

Tudta-e, hogy a borostyánnak nem csupán a közismert alapfaját vásárolhatja meg? Kertészetemben egyedülállóan széles és izgalmas borostyán választékot talál, melyet IDE KATTINTVA máris megtekinthet!

 

borostyán ültetése

 

TIPP ÉS ÖTLET!

borostyán eladó

 

Tartalomhoz tartozó címkék: futó növény borostyán