Borókák ültetése

Megyeri Szabolcs 2015-02-02 16:26:35

Ültetésénél legfontosabb szempont a borókafélék környezeti igényei. A Juniperus fajok, fajták igen szívós örökzöldek. A hideg nem okoz bennük kárt, de a nagy hőingadozás hosszanti repedéseket idézhet elő az ágakon. A tél folyamán az igaz kockázatot a által kifejtett feszítő erők jelentik, melyek jellemzően az oszlopos fajtáknál okoznak gondot. Ültetése során igyekezzen, minél naposabb helyre ültetni, ugyanis ott érzi magát a legjobban. Ha túl sűrűn ültetjük és az alsó régiók nem jutnak elég fényhez, az árnyékolt szakaszon felkopaszodás léphet fel. 

A víz iránt nem igényes, és a talajjal szemben sem érzékeny így az igazi limitáló tényező a napsütötte órák száma. Tápanyagigénye nem túl jelentős, de az ültetéskori és az évközi tápanyag utánpótlást meghálálja. Szoliterként, térelválasztónak vagy sorba, sövénynek kialakítva lehet ültetni. Utóbbi esetben érdemes minimum 60-80 cm es tőtávolságot hagyni. Az ültető gödör nagyságát a gyökérlabda mérete határozza meg, érdemes akkorra gödröt kialakítani, hogy abba elhelyezve a konténeres csemeténket, azt könnyedén el tudjuk igazítani, valamint maradjon elég hely az aljában a szerves trágyának. A csemete magasságát úgy állítsuk be, hogy az a föld felszínével legyen egy vonalban. Az ültetés befejeztével ne hagyjuk ki a beiszapoló öntözést.

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.