Borókafélék gondozása

Megyeri Szabolcs 2015-02-02 16:31:50

A boróka félék gondozása, hasonló, mint a hamisciprusoké. Ennek oka a Juniperusok igénytelensége. Gondozásuk fő mozgató rugója a növényvédelmük. Ez főleg az őszi időszakra koncentrálódik. A lényege, hogy a tél folyamán a kártevők és kórokozók a fa kérgén próbálnak meg áttelelni. Ezt megelőzendő érdemes november vége, december eleje felé egy őszi lemosó permetezést beiktatni. A permetezés előtt viszont célszerű a fát és annak közvetlen környezetét az elszáradt növényi részektől megszabadítani. A lehullott száraz leveleket érdemes összegyűjteni és eltüzelni.

A tél folyamán a nagyobb fagyoktól sem kell tartani, mivel a boróka főbb ellensége a téli hótakaró. A hó súlya komoly gondot okozhat, ugyanis adott esetben akár le is törhet egész ágakat is a fából. Ez a probléma főleg oszlopos növekedésű borókáknál fordul elő. Viszont a gyógyír nagyon egyszerű, elegendő, ha a boróka bokrunkat összekötjük egy madzaggal, vagy egy dróttal és mikor a bokor hó alá kerül a lehető leghamarabb letakarítjuk róla. Metszeni szükségtelen viszont sövényként telepítve nyírásuk szükséges lehet. Ennek a legjobb módja, ha sövényvágó géppel alakítjuk ki a kívánt formát. Egy évben 2 3 alkalommal kell nyírni.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese örökzöldek boróka
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.