Ribizli

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Ribizli, ribiszke fajták széles választékát találja online kertészetemben! A kiválasztott csemetéket egészen kertkapujáig kiszállítom!

A ribizli, vagy népiesebb nevén ribiszke elsősorban különleges megjelenésű bogyóiról, és azok roppant kedvező élettani hatásairól ismert, de kerti növényként is kimondottan szemrevaló, ráadásul a birtokon többféle funkciót is elláthat pár ribizlibokor, vagy fa. A ribizli fürtös, apró bogyókból álló termése a növényen is dekoratív, hívogató jelenség, aki azonban megkóstolja, bizonyára hamar leszüreteli az egész bokrot! A piros termésű ribizli elsőrangú íze inkább a nyers fogyasztásra csábít, míg a sötét bogyójú változatokból kiváló üdítőital, vagy házi bor készülhet!

A ribizli tartása szinte gyermekjáték, egy jó értelemben vett igénytelen évelő gyümölcstermő, melyet ha megfelelően tápanyagdús talajba ültetünk, akkor hosszú ideig problémamentesen nevelhetünk. A ribizlibokor elfér a mérsékelten árnyékoló, nagyobb termetű gyümölcsfák alatt, ültethetjük szoliterként is, hiszen a törzsre oltott csemeték nagyon mutatósak, de a ribizliből akár extravagáns, ehető termésű sövény, térhatároló is kialakítható! A ribizlit mindazoknak ajánlom, akik a megszokott gyümölcsök mellett vagy helyett egy megjelenésében, és termését tekintve is különleges, vonzó gyümölcstermőt szeretnének kertjükben nevelni!

Tipp: érdekes látványhatás érhető el, ha különböző színű bogyókkal rendelkező fajtákat telepítünk egymás mellé!

Rendezés:
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ILLATOS FENYŐFA: LUC FENYŐ KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.