Bodza szüretelése

Megyeri Szabolcs 2014-05-29 17:26:05

A fekete bodzát nem csak virága, hanem termése miatt is kedveljük, mivel mindkettő remek konyhai alapanyag. Bodzaszörp vagy limonádé készítéséhez a május-júniusban nyíló fehér virágzatra van szükségünk. Könnyű dolga van annak, aki otthonában is termeszt fekete bodzát, elegendő kisétálni a kertben és máris rendelkezünk a szükséges hozzávalóval, melyet azonnal fel is használhatunk.

A természetből való gyűjtéshez viszont jó ha beszerzünk egy fonott kosarat, amiben a virágzatokat haza tudjuk szállítani. Ha télire gyógyteának való bodzát is szeretnénk, akkor tálcán száríthatjuk.

A bodza termésének szüreteléséhez jobb, ha kesztyűt húzunk, mert a bogyók erősen feketére festhetik kezünket. Célszerű kesztyűt és metszőollót is előkészíteni a szürethez. Ha nem saját kertünkből szüretelünk, akkor mindenféleképpen olyan helyet válasszunk, ahol nincs közúti forgalom a közelben. Nyár végén célozzuk meg a szántók, erdők szélét és szerezzük be saját kezünkkel a lekvár-alapanyagot.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ILLATOS FENYŐFA: LUC FENYŐ KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.