Azálea tippek

Megyeri Szabolcs 2015-06-10 17:20:02

Az azáleák csodálatos szépségű szobanövények, azonban tartásuk nehézkes, a sikeres neveléshez nagy odafigyelés és szakszerű ápolás szükségesek. Az azáleák a közkedvelt rododendronok rokonai, nemesítéssel számos szín és formaváltozat alakult ki belőlük.

Az azáleákkal kapcsolatban az egyik legfontosabb, hogy speciális, savanyú talajt kívánnak meg, csak ilyet szabad használni az (át)ültetéskor. Az öntözés is kardinális kérdés, lágyított, vagy felforralt és lehűtött, esetleg állott vízzel lehet öntözni az azáleát, a földjének mindig nedvesnek kell lennie, ugyanakkor a túlöntözést is kerülni kell. Az azálea nem kedveli a hőséget, 14-18 celsiusos környezetben érzi magát jól, a bőséges fényt igényli, a közvetlen, erős napsütés viszont károsíthatja a növényt. Mindezek ellenére az azálea tartása nem túlzottan bonyolult, a nehézségeket az adja, hogy ez a dísznövény nagyon szűk teret enged a kertésznek, az ápolási teendőket pontosan be kell tartani, különben a dús virágzás elmarad, sőt, a növény hanyatlásnak indul.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.