Az örökzöld puszpáng formára metszése

Megyeri Szabolcs 2015-01-05 17:52:26

Az örökzöld puszpángot egy évben két alkalommal kell megmetszeni. Az elsőt május végén, június elején kell megejteni. Ez után az új hajtásokon a levelek világoszöld árnyalatúak lesznek, melyek későbbre elnyerik a sötétzöldes árnyalatot. Fontos tudni, hogy a következő metszést csak akkor lehet elkezdeni, amikor az újabb hajtásokon a levelek már kezdenek bőrszerűvé válni. A második metszés ideje ősszel, október végén, november elején jön el. Ez a folyamat már inkább a cserje felkészítéséről szól, hogy átvészelje a telet. Hogyha az első metszés alkalmával meleg, forró kora nyári napok vannak, akkor soha ne öntözzük, vagy permetezzük be vízzel a cserjét, mert az a levelek barnulásához és lehullásához fog vezetni, ami egy örökzöld cserjénél nem jó megoldás. 

A puszpáng leveleinek bronzos-sárgás elszíneződése tipikus jele a gyökerek rossz állapotának. Ajánlott a metszés alkalmával a metszőollót folyamatosan fertőtleníteni, amikor egyik bokorról a másikra megyünk, hogy elkerüljük a gombás betegségek elterjedését. Amennyiben minden elővigyázatosságot betartunk és jó helyre is ültetjük a bokrot, akkor tömött, sűrű sövény nevelhető belőle, vagy akár a formára nyírással is megpróbálkozhat. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ILLATOS FENYŐFA: LUC FENYŐ KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.