Termékek Menü
0

Az örökzöld orbáncfű metszése

Megyeri Szabolcs
2014-05-24 14:19:57Az örökzöld orbáncfüvet mindenhol, mint alacsony gondozási igényű cserjeként említik, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy mindenféle ápolás nélkül sikerrel tartható. Vízigénye közepes, így rendszeres, bő öntözést nem igényel, de hosszabban tartó forró időszakokban időnként juttassunk ki számára vizet.

Az örökzöld orbáncfűnek betegségei és kártevői alig ismertek, tulajdonképpen a fő feladat ezzel a talajtakaró növénnyel kapcsolatban az évi, tavasszal esedékes metszés elvégzése. Március közepére általában az orbáncfű elkezdi hozni új hajtásait az ágvégeken, ám ha azt szeretnénk, hogy rendezett látványt nyújtó, alacsony talajtakaróként díszelegjen, akkor ebben az időszakban vágjuk vissza a növényt.

Az örökzöld orbáncfű metszése egyszerű feladat, fogjuk össze a tavalyi hajtásokból kifejlődött szárakat, majd egy éles metszőollóval nyessük le azokat egészen a talaj közelében. Látni fogjuk, hogy a friss, ezévi hajtások ilyenkor már pár centire, egy ujjnyira kibújtak a földből, ezért ha a régi töveket lenyessük, ezekből az új hajtásokból fog kifejlődni a megújult, magas díszítőértékű idei orbáncfű.

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje