Az örökzöld orbáncfű metszése

Megyeri Szabolcs 2014-05-24 14:19:57Az örökzöld orbáncfüvet mindenhol, mint alacsony gondozási igényű cserjeként említik, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy mindenféle ápolás nélkül sikerrel tartható. Vízigénye közepes, így rendszeres, bő öntözést nem igényel, de hosszabban tartó forró időszakokban időnként juttassunk ki számára vizet.

Az örökzöld orbáncfűnek betegségei és kártevői alig ismertek, tulajdonképpen a fő feladat ezzel a talajtakaró növénnyel kapcsolatban az évi, tavasszal esedékes metszés elvégzése. Március közepére általában az orbáncfű elkezdi hozni új hajtásait az ágvégeken, ám ha azt szeretnénk, hogy rendezett látványt nyújtó, alacsony talajtakaróként díszelegjen, akkor ebben az időszakban vágjuk vissza a növényt.

Az örökzöld orbáncfű metszése egyszerű feladat, fogjuk össze a tavalyi hajtásokból kifejlődött szárakat, majd egy éles metszőollóval nyessük le azokat egészen a talaj közelében. Látni fogjuk, hogy a friss, ezévi hajtások ilyenkor már pár centire, egy ujjnyira kibújtak a földből, ezért ha a régi töveket lenyessük, ezekből az új hajtásokból fog kifejlődni a megújult, magas díszítőértékű idei orbáncfű.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.