Termékek Menü
0

Az örökzöld orbáncfű felhasználása

Megyeri Szabolcs
2014-05-24 14:13:51

Dísznövényként az örökzöld orbáncfű elsősorban a parlagi, gyepmentes kertrészletek, utcafrontok és terek, parkok talajtakaró növénye, de minden olyan területet be lehet ültetni vele, melyet a későbbiekben nem akarunk aktívan gondozni. Mivel az örökzöld orbáncfű megél a porhanyós, napsütötte talajokon is, kiváló kiegészítője lehet sziklakerteknek.

Az örökzöld orbáncfű díszítőértékét feltűnő, zöld levélzete, és július-augusztus heteiben nyíló vidám, élénksárga virágai adják, de tudni kell, hogy minél árnyákosabb helyre telepítjük, annál kevesebb virággal kell számolnunk. Az örökzöld orbáncfű felhasználásának akad még egy praktikus területe, mégpedig a lejtős, rézsűs kertekben.

A kisebb-nagyobb lejtéssel bíró területekre csak korlátozottan ültethetőek dísznövények, és ezek a részek általában virág-, vagy zöldségágyások kialakítására sem alkalmasak, ezért a rézsűkön gyakran kopár földet, esetleg gyepet találni csupán. Az örökzöld orbáncfű kiválóan alkalmas az ilyen lejtős kertrészletek beültetésére, telepítésével dekoratív, alacsony gondozási igényű talajtakaró növényhez juthatunk.

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje