Termékek Menü
0

Az Orange Summer ültetési lépései

Megyeri Szabolcs
2015-01-19 15:08:47

Az ültetés az első olyan feladat, amit közvetlenül a növénnyel végzünk, ezért fontos, hogy minden lépésre kellő figyelmet fordítsunk.

1. Alapos megfontolás: A narancssárga virágú trombitafolyondár akár 10-12 méter magasra is képes felmászni, ha napos helyre lett ültetve. Készíthetünk számára állványt, amire először lassabb növekedési eréllyel, majd gyorsabban fel fog tudni mászni, vagy egyszerűen csak ültethetjük fal mellé.

2. Talaj-és ültető gödör előkészítés: Ha megtaláltuk azt a napos kerti területet, ahol szívesen látnánk a későbbiekben a narancssárga virágú trombitafolyondárt, akkor célszerű átforgatni a terület talaját, hogy minél porhanyósabb földbe lehessen beültetni. Ahhoz, hogy a gyökereknek kellő helyet biztosítsunk javasolt, kétszer olyan széles és mély ültető gödröt készíteni.

3. Ültetés mente: A narancssárga virágú trombitafolyondárnak szüksége van jó vízáteresztő képességű és tápanyagban dús talajra ahhoz, hogy erőteljesen tudjon fejlődni, és rengeteg virágot hozzon. Ezért célszerű az ültetés során az ültető gödröt Dolce Vital általános virágfölddel feltölteni. Az ültetésnél az utolsó lépés minden növény esetében egy alapos megöntözés, amit hetente egyszer érdemes is megismételni. Forró, száraz nyári napokon javasolt még egy öntözési napot beiktatni.

4. Téli felkészülés: Kertészetemtől konténeres kiszerelésben kapja meg a narancssárga virágú trombitafolyondárt, így a kiszállítás után bármikor elkezdheti az ültetést. Arra azonban ügyelni kell, hogy ne ültessünk a téli fagyos időszakban. A kora téli napokban, amikor még fagymentes az időszak, érdemes betakarni a növény alját, hogy felkészítsük a hidegebb napokra. Ilyen esetben javasolt felaprított lombbal, szalmával vagy talajtakaró hánccsal befedni a növény alját 30-40 cm-es magasságig. Ezzel a kis odafigyeléssel megelőzhető a téli talajátfagyás okozta gyengülés.

Ha szépen, alaposan végeztük el az ültetést, akkor már megelőztünk egy olyan problémát, ami miatt kevesebb virág lehet a hajtás végeken. A helyes ültetéssel biztosak lehetünk abban, hogy rengeteg narancssárga tölcsérvirágot láthatunk nyáron a trombitafolyondár Orange Summer fajtáján.