Az indián banán igényei

Megyeri Szabolcs 2015-06-17 15:40:47

Származását tekintve a mérsékelt övezeti területek kedvezőek az indián banán termesztésének, így a hazánk bármely területén sikerrel termeszthető.

Fényigény

A növény fiatal korában nagyon érzékeny az erős napsütésre, ezért az első két évben gondoskodjunk a növények árnyékolásáról. A szépen begyökeresedett növények már több napfényt igényelnek. Hosszú, lelógó levelei érzékenyek az erős szelekre, ezért szélvédett helyet keressünk számára.

Öntözés

Az indián banánt olyan helyen érdemes termeszteni, ahol biztosított a rendszeres vízellátás, különösen a vegetációs időszakban. A növény a nedves, nyirkos talajon érzi magát jól, de a pangó vizes területeket kerüljük.

Talajigény

Az annónacserjének legjobban a mélyrétegű, tápanyagban gazdag, jó vizgazdálkodású, nyirkos talajok kedvezőek, melyeknek kissé savanyú a kémhatása. A kötött, rossz vízelvezetésű, szikes-lúgos talajokat kerüljük.

Tápanyagellátás

Az indián banán meghálálja, ha magas káliumtartalmú műtrágyákkal kezeljük évente kétszer. Konténeres neveléskor oldható nitrogén, foszfor és kálium tartalmú műtrágya kijuttatása javasolt egyenlő arányban, ezen kívül pedig a növekedési időszakban nyomelemek adagolása ajánlott.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.