Termékek Menü
0

Az indián banán igényei

2017-07-26 19:06:00

Az indián banán bár Magyarországtól távol őshonos, szerencsére eredeti élőhelyén a magyar klímához hasonló mérsékelt égövi viszonyok vannak, így ez az izgalmas gyümölcs nálunk is probléma nélkül nevelhető! Amennyiben Ön is gondolkodik indián banán ültetésén, de nem tudja, hogy mik ennek a gyümölcstermőnek a környezeti igényei, most elolvashatja dióhéjban!

 

Fényigény

Az indián banán fényigénye a korától is függ, a fiatal, frissen ültetett példányok nagyon érzékenyek az erős, tűző napsütésre, ezért az első két évben gondoskodjon növénye árnyékolásáról. A szépen begyökeresedett, idősebb indián banán már több napfényt igényel. A hosszú, lelógó levelek érzékenyek az erős szelekre, ezért napos, meleg fekvésű, ugyanakkor szélvédett helyet keressen a számára.

Öntözés

Az indián banánt olyan helyen érdemes termeszteni, ahol biztosított a rendszeres vízellátás, különösen a vegetációs időszakban. A növény a nedves, nyirkos talajon érzi magát jól, de a pangó vizes területeket kerülni szükséges. Az indián banán öntözésére kiválóan alkalmas a hordóba gyűjtött esővíz, de a lényeg, hogy a növényt földjét sose hagyja teljesen kiszáradni.

Indián banán rendelése a Megyeri kertészetből

Talajigény

Az annónacserjének (ez az indián banán másik neve) legjobban a mélyrétegű, tápanyagban gazdag, jó vizgazdálkodású, nyirkos talajok felelnek meg, melyeknek kissé savanyú a kémhatása. A kötött, rossz vízelvezetésű, szikes-lúgos talajokat kerülni kell, az ilyen közegben az indián banán szenved, nem fejlődik kielégítően. A savanyú földet a kertészetemben is kapható speciális zsákos savanyú földdel tudja biztosítani indián banánjának.

Tápanyagellátás

Az indián banán meghálálja, ha magas káliumtartalmú műtrágyákkal kezeli évente két alkalommal. Konténeres neveléskor oldható nitrogén, foszfor és kálium tartalmú műtrágya kijuttatása javasolt egyenlő arányban, ezen kívül pedig a növekedési időszakban nyomelemek adagolása ajánlott.

 

Indián banánt vásárolna? IDE KATTINTVA máris megteheti!

Kertészetemben ráadásul több változatát is megtalálja ennek

az egzotikus gyümölcstermőnek!

 

Ne feledje, hogy a kertészetemből megrendelt növényeket egyedülálló módon faiskolám saját

teherautójával szállítom ki, a kiszállítás pedig az egész ország területére érvényes! 

A tőlem rendelt növényeket szakszerűen kezelve, ültetésre készen,

épségben és frissen juttatom el Önhöz!

Tartalomhoz tartozó címkék: indián banán