Indás berkipimpó (Waldsteinia ternata) – az univerzális talajtakaró

Megyeri Szabolcs 2015-01-08 13:12:33

Az indás berkipimpónak már a neve is olyan bohókás és kedves, hogy az érdeklődő egyből kíváncsi lesz rá, mit is takar ez a furcsa elnevezés? Nos, az indás berkipimpó a rózsafélék családjába tartozik, és hazánkban a természetben is sokfelé előfordul, aki a  a Zempléni-hegységben, a Mecsekben vagy például a Sopron környéki sziklás erdőkben, bokorerdőkben, száraz tölgyesekben túrázott már, bizonyára emlékszik erre a bájos, sárga virágzatú évelő növényre.

Az indás berkipimpó kerti növényként is megállja a helyét, sőt, tudatosan ültetve még szebb hatás érhető el vele, mint a vadonban. Az indás berkipimpó ültetése ott javasolt, ahol egy gyorsan terjedő, alacsony termetű, kiváló talajtakaró képességű növényre van szükség, ami ráadásul rendkívül dekoratív.

Hogy itt ne legyen vége az indás berkipimpó kedvező tulajdonságai felsorolásának, meg kell jegyezni, hogy ez az évelő növény télizöld, vagyis a nyári elvirágzás után újabb leveleket hoz, melyek egész télen díszíteni fogják a kertet! Az indás berkipimpó vásárlását mindazoknak javaslom, akik egy szinte tökéletes talajtakaró növényt ültetnének, mely tavasztól nyárig a mezők, rétek vidám hangulatát csempészi a kertbe, de a téli hónapokban is zölden virít!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese évelő indás berkipimpó
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.