Termékek Menü
0

Az indás berkipimpó ültetése

Megyeri Szabolcs
2015-01-08 13:07:19

Az indás berkipimpó (latin neve: Waldsteinia ternata)  egy népszerű és dekoratív talajtakaró növény, mely kiválóan alkalmas parlagi, ritkán használt kertrészek beültetésére, hogy a látvány díszes és egységes lehessen. A hazánkban több tájegységen is honos indás berkipimpó bájos sárga virágzata, és természetes, egyszerű megjelenése igazi vadvirágos, üde hangulatot varázsolhat a kertbe, ráadásul ez az évelő roppant igénytelen, így bármilyen körülmények között lehet próbálkozni telepítésével.

Az indás berkipimpó talajigénye alacsony, tulajdonképpen bármilyen közegben megél, de legszebben a jó vízáteresztő képességű, humuszos talajokban növekszik. Az indás berkipimpó vízigénye közepes, kedveli az enyhén nyirkos körülményeket, ugyanakkor jó szárazságtűrő növény, hosszabb aszályos időszakokban sem pusztul ki.

Az indás berkipimpó magassága 20-25 centiméter, így elsősorban talajtakaró növényként ajánlott az ültetése, de sziklakertekben is kiemelkedően jól mutat, illetve jellemző felhasználási köre még a rézsűkre való ültetés, mivel a lejtős kertrészek talaját hatékonyan köti meg. Az indás berkipimpó vásárlását és telepítését azoknak javaslom, akik üres, kihasználatlan kertrészüket, sziklakertjüket, vagy lejtős kertrészüket szeretnék színesíteni egy dekoratív, télen is zöldellő, üde megjelenésű évelővel!

Tartalomhoz tartozó címkék: indás berkipimpó