Az indás berkipimpó ültetése

Megyeri Szabolcs 2015-01-08 13:07:19

Az indás berkipimpó (latin neve: Waldsteinia ternata)  egy népszerű és dekoratív talajtakaró növény, mely kiválóan alkalmas parlagi, ritkán használt kertrészek beültetésére, hogy a látvány díszes és egységes lehessen. A hazánkban több tájegységen is honos indás berkipimpó bájos sárga virágzata, és természetes, egyszerű megjelenése igazi vadvirágos, üde hangulatot varázsolhat a kertbe, ráadásul ez az évelő roppant igénytelen, így bármilyen körülmények között lehet próbálkozni telepítésével.

Az indás berkipimpó talajigénye alacsony, tulajdonképpen bármilyen közegben megél, de legszebben a jó vízáteresztő képességű, humuszos talajokban növekszik. Az indás berkipimpó vízigénye közepes, kedveli az enyhén nyirkos körülményeket, ugyanakkor jó szárazságtűrő növény, hosszabb aszályos időszakokban sem pusztul ki.

Az indás berkipimpó magassága 20-25 centiméter, így elsősorban talajtakaró növényként ajánlott az ültetése, de sziklakertekben is kiemelkedően jól mutat, illetve jellemző felhasználási köre még a rézsűkre való ültetés, mivel a lejtős kertrészek talaját hatékonyan köti meg. Az indás berkipimpó vásárlását és telepítését azoknak javaslom, akik üres, kihasználatlan kertrészüket, sziklakertjüket, vagy lejtős kertrészüket szeretnék színesíteni egy dekoratív, télen is zöldellő, üde megjelenésű évelővel!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese évelő indás berkipimpó
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES KARÁCSONYFA - KÜLÖNLEGES KARÁCSONYFA - CSEREPES KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.