Termékek Menü
0

Az indás berkipimpó gondozása

Megyeri Szabolcs
2015-01-08 13:03:25

Az indás berkipimpó (Waldsteinia ternata) egy alacsony talajigényű, közepes vízigényű évelő, mely sikerrel nevelhető akár napos területen, akár félárnyékban, de még a sűrű lombozatú fák alatt is megél. Az indás berkipimpó ideális sziklakerti vagy rézsűnövény, de parlagi kertrészek színesítésére is elsőrangú alany. Az indás berkipimpó gondozási igénye kifejezetten alacsony, így választásával egy közel gondozásmentes dísznövényhez juthatunk.

Az indás berkipimpó a betegségekkel szemben ellenálló, kártevőkkel sem kell számolnunk az esetében, így növényvédelmi feladataink nem lesznek vele. Az indás berkipimpó fényigénye rugalmas keretek között ingadozik, megél napos és félárnyékos területeken is, sőt, mélyárnyékban is képes szépen fejlődni, így például az erősen árnyékoló fák alá – ahol más növény nem marad meg – az indás berkipimpó bátran ültethető.

Az indás berkipimpó vízigénye közepes, ez elsősorban azt jelenti, hogy ideális esetben talaj enyhén nyirkos, ugyanakkor ez a télálló évelő a hosszabb aszályos időszakokat is jól tolerálja, ezért öntözése csak ritkán szükséges. Természetesen a legszebben akkor fejlődik, ha ideális körülményeket teremtünk számára, így humuszos, nyirkos, jó vízáteresztőképességű talajban fog a leglátványosabban díszleni!

Tartalomhoz tartozó címkék: indás berkipimpó