Az indás berkipimpó gondozása

Megyeri Szabolcs 2015-01-08 13:03:25

Az indás berkipimpó (Waldsteinia ternata) egy alacsony talajigényű, közepes vízigényű évelő, mely sikerrel nevelhető akár napos területen, akár félárnyékban, de még a sűrű lombozatú fák alatt is megél. Az indás berkipimpó ideális sziklakerti vagy rézsűnövény, de parlagi kertrészek színesítésére is elsőrangú alany. Az indás berkipimpó gondozási igénye kifejezetten alacsony, így választásával egy közel gondozásmentes dísznövényhez juthatunk.

Az indás berkipimpó a betegségekkel szemben ellenálló, kártevőkkel sem kell számolnunk az esetében, így növényvédelmi feladataink nem lesznek vele. Az indás berkipimpó fényigénye rugalmas keretek között ingadozik, megél napos és félárnyékos területeken is, sőt, mélyárnyékban is képes szépen fejlődni, így például az erősen árnyékoló fák alá – ahol más növény nem marad meg – az indás berkipimpó bátran ültethető.

Az indás berkipimpó vízigénye közepes, ez elsősorban azt jelenti, hogy ideális esetben talaj enyhén nyirkos, ugyanakkor ez a télálló évelő a hosszabb aszályos időszakokat is jól tolerálja, ezért öntözése csak ritkán szükséges. Természetesen a legszebben akkor fejlődik, ha ideális körülményeket teremtünk számára, így humuszos, nyirkos, jó vízáteresztőképességű talajban fog a leglátványosabban díszleni!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese évelő indás berkipimpó
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.