Termékek Menü
0

Az Illatos barátcserje ültetése

Megyeri Szabolcs
2015-01-12 16:22:13

Az Illatos barátcserje ültetésénél pár tényezőt figyelembe kell venni. Az igényeit szem előtt tartva biztosak lehetünk abban, hogy sokáig kerti barátunk lehet és minden nyáron gyönyörű kékeslila árnyalatú virágaival fog örömet szerezni.

Fontos, hogy a megfelelő helyre legyen ültetve, hiszen 1.5-2 méteres magasságának, és közel ilyen szélességének köszönhetően könnyen útban lehet a későbbiekben. Amikor megtalálta a helyét, akkor annak a területnek a talaját forgassa át ásóval, hogy minél porhanyósabb földbe lehessen beültetni az Illatos barátcserjét. Ezzel elősegítjük a gyökerek könnyebb növekedését.

Ezután ajánlott kétszer olyan széles és mély ültető gödröt kiásni a cserjének, mint amekkora konténerben megkapta kertészetemtől. A gödröt célszerű Mabako szerves istállótrágyával feltölteni, így biztos lehet abban, hogy az egész vegetációs idő alatt kellő mennyiségű tápanyaghoz fog jutni a növény.

Miután belerakta a gödörbe a cserjét, már csak egy alapos megöntözés szükséges, amivel szintén a gyökerek növekedésére hatunk. Az Illatos barátcserje elviseli a száraz napokat, de a rendszeres, heti öntözés ennek a növénynek is kijár.

Mivel konténeres kiszerelésben kapja meg a cserjét, ezért a téli fagyokat leszámítva, az év bármely szakában elkezdheti az ültetést. Arra azonban ügyelni kell, hogy a kora téli időszakban, újonnan ültetett cserjét javasolt felkészíteni a télre. Ekkor felaprított levelekkel, szalmával vagy talajtakaró hánccsal kell befedni a növényt 30-40 cm-es magasságig. Ezzel az egyszerű óvintézkedéssel megelőzhető a tél okozta gyengülés. A későbbiekben már nem lesz problémája a tél átvészelésével.