Az Idared almafa tulajdonságai

Megyeri Szabolcs 2014-11-03 13:05:06

Az Idared almafa vásárlása minden gyümölcsrajongónak melegen ajánlott, de főképpen azoknak, akik kimondottan kedvelik a szép formájú, egészséges színű, és kiváló ízvilágú almát. Az Idared alma tulajdonságai kifejezetten kedvezőek a kiskerti neveléshez, ugyanis ez az almafa fajta a talajra kevésbé igényes, betegségei nem nagyszámúak, ráadásul az Idared almafa fagytűrő képessége is kiváló.


Az Idared almafa talajigénye közepes, az átlagos kerti föld jellemzően megfelelő számára, de az ültetés során érdemes komposzttal, trágyával dúsítani a talajt, majd a későbbiekben évente egy alkalommal megismételni az almafa tápanyag utánpótlását. Az Idared almafa növekedési üteme az első időszakban gyors, majd a termőre fordulás környékén lelassul. Az Idared almafa vízigénye átlagos, csupán az ültetést követő időszakban szorul intenzív locsolásra. Az Idared almafa betegségei kisszámúak, elsősorban a lisztharmatra érzékeny ez az almafa fajta. Az Idared almafa permetezése évente több alkalommal ajánlott.

Az Idared alma téli lemosó permetezése az év első-második hónapjában aktuális, tavasztól a nyár közepéig a növényvédőszeres permetezések időszaka érkezik el, az ősz utolsó harmadában pedig a téli lemosó permetezés időszerű. Az Idared almafa metszése az első három évben koronaalakító metszés, a későbbiekben pedig a tavasz első heteiben szükséges elvégezni a fenntartó metszést. Az Idared almafa gyümölcse hosszan eltartható, az októberi szüreti időszakot követően a tárolási körülményektől függően akár a következő év tavaszáig fogyaszthatóak maradnak az almák!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.