Az Euonymus fortunei 'Emerald'n Gaiety' a kertben

Megyeri Szabolcs 2014-06-28 11:48:03

Az Euonymus fortunei ’Emerald'n Gaiety’ teljesen télálló, természetes talajtakarónak alkalmas, bokros termetű örökzöld díszcserjénk, amely bár igénytelen, ellenálló fajta, szárazságtűrő, és elviseli a szélsőséges viszonyokat, a jó vízgazdálkodású talajban érzi legjobban magát. Ültethetjük kertünkben olyan helyre - ahol a fű nem él meg - gyeppótlóként napos vagy félárnyékos helyre.

Kúszónövényünk 30-50 cm-es magasságig nő, de akár 1-1,5 m2-nyi területet is befuthat. Ha gyeppótlóként, talajtakaróként tervezzük kertünkbe ezt a kecskerágó fajtát, akkor érdemes 1 m2-re 4-5 tövet telepíteni, az ültetési távolság természetesen lehet nagyobb is attól függően, hogy milyen gyorsan szeretnénk befuttatni területünket. Mivel növényünk kúszó, és legyökeresedik, ezért alkalmazhatóak rézsűre is. Növényünk olyan sűrűn takarja a talajt, hogy a gyomosodást is megszünteti.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ILLATOS FENYŐFA: LUC FENYŐ KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.