Az eperfa tulajdonságai

Megyeri Szabolcs 2015-06-23 12:30:18

Az eperfa származásából eredően környezeti igényeit a meleg fekvésű, napsütötte területek elégítik ki. Fény- és melegigényes növény, ezért kertünkben olyan helyet válasszunk neki, ahol mindig elegendő napfényben részesül, de választhatunk neki félárnyékos helyet is. A növény jól tűri az erősebb szeleket, de ha lehet, inkább próbáljuk meg szélvédettebb helyre ültetni. A fehér eperfa közepes vízigényű, de jól tűri a szárazabb körülményeket is. Aszályos időszakban mindig gondoskodjunk a vízutánpótlásról.

Talaj iránt nem igényes, megél a nyirkos, nedves talajokon és a szárazabb, kötöttebb talajon is. Az eperfa bő terméssel hálálja meg a humuszos, tápanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, mélyrétegű talajokat. Jó várostűrő növény, ezért voltaképp bárhova ültethető. A szegényes talajt ültetéskor feljavíthatjuk speciális földkeverékkel is, ehhez jó szívvel ajánlom Önnek a Dolce Vital általános virágföldkeveréket, mely nyújtott hatóanyag leadású műtrágyát tartalmaz, ami minimum 3-4 hónapon keresztül biztosítja a növény tápanyagellátását. Ültetéskor tehát érdemes 1-2 liter földkeveréket belekevernie az ültetőgödörbe, hiszen így biztosított a kiegyensúlyozottabb fejlődés.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.