Az Autumn blaze tulajdonságai

Megyeri Szabolcs 2015-02-18 14:17:02

Az Autumn blaze kedveli a napfényes vagy félárnyékos helyeket. Legjobb helye a kert központi részében van, hiszen ennek a fajtának a díszítő értéke ovális lombkoronájának változó színeiben rejlik. A tavasszal megjelenő 3-5 karéjú, mélyen szeldelt levelei mélyzöld színűre változnak az évszak előrehaladtával, majd hosszantartó narancssárgás-pirosas színű leveleket fejleszt az ősz folyamán. Már a neve az Autumn blaze is erre utal, mivel nevének jelentése: őszi ragyogás. Ezek a gazdag és élénk színvariációk valamint növekedésének gyorsasága a fő ok, amiért az Autumn blaze olyan kedvelt növény. Ha Ön egy méretes, gyorsan növő, látványos őszi színekben pompázó díszfát szeretne, mely még jobban ékesíti kertjét, tökéletes választás az Autumn blaze.

Végezetül egy kis érdekesség az Autumn blaza juharfajtáról

Ezt a hibrid fajtát szokták még Freeman juharjának is nevezni. Nevét egy amerikai botanikusról, Oliver Freeman-ről kapta, aki elsőként 1933-ban keresztezéssel állította elő az Acer x freemanii-t a Washingtoni Nemzeti Arborétumban.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.