Az Aucuba japonica ’Variegata’ ültetése

2014-06-24 09:21:50

Az Aucuba japonica ’Variegata’ telepítésekor arra kell figyelnünk, hogy mivel szubtrópusi éghajlatról származik, vízigénye és hőigénye magas, ezért világos vagy félárnyékos részre ültessük. Bár a babérsom a talaj iránt nem igényes, mégis végezhetünk talajjavítást, ültessük tápanyagban gazdag földbe. A nyári melegben öntözzük gyakran, és a gondos odafigyelést meghálálja. A japán babérsomot ajánlott tavasszal kiültetni a kertbe fagyérzékenysége miatt. Konténeres növényként természetesen bármikor kiültethető, ha kellő figyelmet fordítunk rá, félárnyékban tartjuk, és sokat öntözzük.

Az ültetés folyamata a következő: kiássuk a konténer nagyságának megfelelő gödröt, a gödör aljára marhatrágyát szórunk (Dolce Vital), belehelyezzük úgy a növényünket, hogy a gyökérnyak egy szinten legyen a talajfelszínnel, s végül alaposan megöntözzük. A növény begyökeresedése utánszépen megindul, és a kert legékesebb díszévé válik!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.