Az Aranytarka kúszó kecskerágó ültetése

Megyeri Szabolcs 2015-01-07 15:48:03

Az Aranytarka kúszó kecskerágó napos és félárnyékos helyen is egyaránt jól érzi magát. Árnyakba való ültetésnél arra kell számítani, hogy a feltűnő levélszíne nem lesz annyira élénk. Bármilyen összetételű talajban jól fejlődik, azonban még szebben növekszik, hogy ha jó vízáteresztő képességű a föld.

Miután megtalálta a megfelelő helyet kertjében, ajánlott a körülötte lévő talajrészt ásóval átforgatni, hogy minél porhanyósabb földbe lehessen beültetni a cserjét. Következő lépésként készítsen kétszer olyan széles és mély gödröt a cserjének, mint amekkora konténerben kertészetemtől megkapta. Az ültetőgödröt töltse fel a földszínéig Dolce Vital általános földkeverékkel, ezáltal biztos lehet abban, hogy a kellő mennyiségű tápanyagot kapja meg a cserjéje az egész vegetációs idő alatt. A konténeres kiszerelésnek köszönhetően a téli fagyos időszakot leszámítva, az év bármely évszakában ültethető. Abban az esetben, hogy ha a kora téli, de még fagymentes időszakot választjuk az elhelyezéshez, akkor ajánlott felkészíteni a cserjét a téli időszakra. Ekkor felaprított lombbal, szalmával vagy talajtakaró hánccsal takarjuk be a cserje körüli részt 30-40 cm-es magasságig, hogy megóvjuk a téli hideg okozta gyengüléstől. Miután végzett az ültetéssel, már csak egy alapos megöntözés szükséges, hogy a gyökérképződést elősegítsük. Rendszeresen, hetente ajánlott elvégezni ezt a kerti teendőt, azonban nyári hőségben szükség lehet sűrűbb öntözésre is. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.